Flexibele kinderopvang mogelijkheden

Flexibiliteit van kinderopvang bij Spelendwijs

De afgelopen jaren hebben wij tijdens onze kennismakingsgesprekken met ouders gemerkt dat er een toenemende belangstelling is voor flexibele kinderopvang.

Flexibele kinderopvang wat is dat eigenlijk?

Flexibele kinderopvang

De flexibele kinderopvang bij Spelendwijs is speciaal voor ouders die moeite hebben om kinderopvang te organiseren vanwege hun werksituatie. Met name ouders die zelfstandige zijn of die werken in de zorg, in de horeca of in de retail sector hebben in steeds vaker te maken met flexibele werktijden. Uiteraard is er ook een toenemend aantal mensen die een flexcontract hebben en is er een grote groep ZZP-ers. Dit zorgt dan ook voor een toenemende behoefte aan kinderopvangorganisaties die meedenken door een flexibele oplossing te bieden.

De flexibiliteit van kinderopvang Spelendwijs Veenendaal

Als kinderdagverblijf willen wij graag meedenken en inspelen op de behoefte van deze ouders. Wij bieden de ouders van de kinderen die naar Spelendwijs Veenendaal gaan daarom de mogelijkheid om te kiezen voor een aanvullend flexibel kinderopvang contract. Hierdoor zijn er voor deze ouders minimale extra kosten verbonden aan flexibele opvanguren.

Flexibele kinderopvang betekent bij Spelendwijs Veenendaal ook geen vaste dagen en zelfs geen vaste uren. U kunt uw kind 2 werkdagen van te voren aanmelden voor kinderopvang. Ook kunnen we in de praktijk vaak opvang aanbieden in geval van nood. Heeft u direct en dringend kinderopvang nodig? Dan kunt u ons bellen. Wanneer onze flex kinderopvangplekken dan nog niet vergeven zijn, dan kunt u er gebruik van maken.

Heeft u direct tijdelijk kinderopvang nodig? En is uw kindje tussen de 3 maanden en 4 jaar en nog niet aangemeld bij Spelendwijs, ook dan kunt u ook bij ons terecht. U krijgt dan een flexibel contract kinderopvang voor een bepaalde periode. Dit kan zijn een aantal uur, een aantal dagdelen of een aantal weken.

Flexibele kinderopvang en kinderopvangtoeslag

Ook bij Flexibele kinderopvang kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen. U kunt dit gewoon aanvragen via Mijntoeslagen.nl. Omdat u geen vaste uren afneemt is het verstandig om goed bij te houden hoeveel uren u gebruik maakt van flexibele kinderopvang. Bij het aanvragen doet u er ook goed aan om een realistische inschatting te maken van het aantal uur kinderopvang dat u per maand denkt te gaan gebruiken. Dit aantal geeft u vervolgens door bij uw aanvraag. Aan het einde van de maand, kunt u achterhalen hoeveel uur kinderopvang u daadwerkelijk heeft gebruik. Vervolgens geeft u dit direct door via Mijntoeslagen.nl.

Tip! De belastingdienst heeft recent de App kinderopvangtoeslag gelanceerd. Deze App maakt het eenvoudiger om het juiste aantal uren door te geven. Ideaal voor ouders die gebruik maken van Flexibele kinderopvang. Meer over de kinderopvang App leest u hier…

Flexibele uren kinderopvang en de Belastingdienst
Op de website van de Belastingdienst vindt u veel informatie over kinderopvangtoeslag voor mensen met flexibele werktijden en flexibele contracten. Zo is er bijvoorbeeld informatie voor:

Flexwerkers:

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/kinderopvangtoeslag/content/flexer

ZZP-ers:

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/kinderopvangtoeslag/content/ik-ben-zpp-er

Mensen waarbij de werkomstandigheden onverwacht zijn veranderd bijvoorbeeld door het verlies van werk: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/kinderopvangtoeslag/content/ik-raak-werkloos

Heeft u vragen en kunt u geen informatie vinden over u persoonlijke situatie?
Neem dan contact op met de Belastingdienst . U kunt dan naar de BelastingTelefoon bellen.