Beroepscode kinderopvang Spelendwijs Veenendaal

beroepscode kinderopvang veenendaalBeroepscode kinderopvang

De beroepscode Kinderopvang heeft ook voor ons, kinderopvang Spelendwijs Veenendaal de nodige betekenis.

De beroepscode omschrijft helder en allesomvattend zowel de theoretische als praktische normen en waarden. Deze behoren tot het beginsel bij de beroepsuitoefening van kinderopvang.

Het is uiteraard ons streven om zo kwalitatief  mogelijk beroepsuitoefening mogelijk te maken. Het is een tool die de medewerkers van onze peuterspeelzaal richtlijnen geeft.  Zo kunnen wij zo professioneel mogelijk kinderopvang aanbieden.

Duidelijke richtlijnen

De beroepscode geeft ons naast onze protocollen kinderopvang duidelijke richtlijnen. Pedagogische medewerkers weten wat ze wel en wat ze niet mogen en kunnen doen. De beroepscode geeft daarnaast handvatten voor het creëren van een veilige, prettige en professioneel klimaat voor kinderopvang.

Betekenis beroepscode kinderopvang

De beroepscode is geen taak of functieomschrijving. De beroepscode schrijft dan ook niets inhoudelijk voor wat betreft het uitoefenen van functies binnen de organisatie. Wat het wel aangeeft is richtlijnen omtrent het te verwachten gedrag.

Voor elke specifieke situatie staat er gedetailleerd beschreven hoe er geacht wordt te handelen. De medewerker(ster) dient wel zelf te kiezen aan de hand van de voorgeschreven richtlijnen.

Naast de beroepscode heeft management de begeleidsters van kinderopvang Spelendwijs Veenendaal zich geconfirmeerd aan het huisreglement. Dit zijn onze regels voor kinderopvang.

Op deze manier streven wij naar duidelijkheid en natuurlijk een zo veilig mogelijke omgeving.  Voor u, uw kinderen, onze medewerkesters en het management. Meer weten? Lees hier meer over de beroepscode kinderopvang en de betekenis.

Kinderopvang-in-Veenendaal-Heeft u tot slot vragen? Neem dan contact met ons op. U kunt bellen naar 0318-507022 of mailen via ons contactformulier